#1: Van rommel naar rust

Ik weet als geen ander hoe het is om veel ballen in de lucht te houden. Jarenlang rende ik de hele dag maar door en als ik 's avonds bekaf van mijn werk naar huis reed, moest ‘de tweede shift’ nog beginnen. Ik had een rommelig en hectisch leven. Op maandagochtend stapte ik in een achtbaan, die pas op vrijdagavond weer stopte (als ik geluk had).

Het probleem was dat ik nooit echt keuzes maakte. Ik deed álles. Naast werken, moederen en een poging tot sociaal leven was ik altijd wel één of andere cursus aan het volgen of begon ik aan een nieuwe hobby, die altijd maar kort duurde. Ook was ik impulsief als het om aankopen ging. Make-up, kleren, boeken, gadgets… Mijn huis werd steeds voller. En mijn hoofd ook.

 

Kantelpunt
Het kantelpunt kwam tijdens de coronaperiode. De lockdown van 2020 trapte keihard op de rem en het leven kwam abrupt tot stilstand. In die periode zat ik, zoals de meeste mensen, ineens alle dagen thuis. Ik irriteerde me aan de rommel en begon met opruimen, weggooien en weggeven. Ik las verschillende boeken die me inspireerden (natuurlijk die van Marie Kondo, maar ook de Japanner Fumio Sasaki heeft een geweldig boek over ontspullen en minimalisme geschreven.) 

 

Lang leve Vinted
Ik begon fanatiek met het online verkopen van kleding, boeken en overtollige spullen. Lang leve Marktplaats, Vinted en Boekenbalie! Vanwege het thuiswerken maakte ik na een paar weken een mooie, opgeruimde werkkamer voor mezelf. En andere klussen in huis pakte ik ook eindelijk eens aan. Stiekem was ook de avondklok voor mij best een zegen. Voor het eerst in jaren voelde ik me rustiger. Ik had tijd om op te ruimen. Ik had meer tijd voor mijn dochter. Ik begon met mediteren. Ik wandelde - zoals half Nederland - ineens elke dag!

'Ja' tegen jezelf

Ik nam mezelf voor om ook ná de lockdown betere keuzes te maken en niet meer vol gas door het leven te scheuren zonder te weten waar ik nou precies naar op weg was. Ik geloof inmiddels heilig in het belang van rust en tijd voor mezelf. Ik ken mijn kernwaarden en mijn doelen. En ik maak zoveel mogelijk gerichte keuzes die me dichterbij die doelen brengen. Soms is dat lastig. We willen liever niemand teleurstellen. Maar als je altijd ‘ja’ tegen anderen zegt terwijl je eigenlijk geen tijd, zin of energie hebt, dan zeg je ‘nee’ tegen jezelf. Wanneer je dit te vaak doet raak je gefrustreerd, vermoeid en uiteindelijk opgebrand. 
 

 

Kan ik je helpen?

Verlang jij ook naar meer rust en tijd? Heb je genoeg van het versnipperen van je focus en aandacht? En kun je daar wel wat hulp en begeleiding bij gebruiken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten (telefonisch of online) om te ontdekken wat ik voor je kan betekenen! Kies een moment rechtstreeks in mijn agenda, op een moment dat het jou schikt. Ik kijk er naar uit!
 

 

terug naar alle blogs