Herken je dit? Je agenda en volle dagen bezorgen je stress. Op maandagochtend stap je in een achtbaan, waar je op vrijdagavond pas weer uitstapt (als je geluk hebt). Er zijn iedere dag zoveel taken die 'moeten' en zoveel verzoeken die je aandacht vragen. Zelfzorg en rust bungelen waarschijnlijk ergens onderaan je prioriteitenlijstje. Je staat altijd klaar voor anderen, maar wie staat er klaar voor jou?

Je voelt je opgejaagd, prikkelbaar en hebt een kort lontje naar je gezin. En daar voel je je vervolgens weer schuldig over. Maar je bent soms gewoon zo MOE. 

 

Je zou zo graag gewoon eens een paar uurtjes tijd voor jezelf hebben. Gewoon.Even Met.Rust.Gelaten worden! Om te ontspannen, plezier te hebben of jezelf te ontwikkelen. Te doen waar JIJ voor kiest en even níet wat anderen van jou verwachten. 

 

In deze online cursus leer je hoe meer tijd voor jezelf creëert door beter te kiezen. En dat is geen luxe, maar noodzaak! Want als je beter voor jezelf zorgt heb je ook meer aan anderen te geven!


STOP MET...

 

- hopen op 'rustiger tijden' (want die komen niet);

 

- jezelf een slachtoffer voelen van je agenda;

 

- andermans verwachtingen jouw verplichting te maken;

 

- altijd maar doorgaan tot je niet meer kunt.

 

In plaats daarvan ga jij de verantwoordelijkheid nemen voor de manier waarop jij je dagen invult. En deze cursus is daarvoor een perfect begin. In zeven korte lessen neem ik je stap voor stap mee langs verschillende inzichten die mij de afgelopen jaren enorm hebben geholpen om weer grip op mijn (te) drukke leven te krijgen.

Je begint met onderzoeken hoe en waar jouw kostbare tijd en aandacht weglekken. Daarna leer je waarom multitasken je uitput. En, het belangrijkst van alles: je ontdekt waar jij naar VERLANGT! Want pas als je dat helder hebt, zul je gemotiveerd zijn om dat doel te bereiken. Iets kleins of iets groots, dat maakt niet uit. Of je nu een boek wil lezen, eens per maand een hotelovernachting voor jezelf regelt of een nieuwe opleiding wil volgen: het gaat erom waar jíj gelukkig van wordt.

 

Zeven lessen in zeven dagen. Zo heb jij al na een week een solide basis gelegd om meer tijd voor jezelf te creëren.

Wie ben ik?

Ik ben Kristel (1981), moeder van een tienerdochter, introvert, HSP, Tweelingen, 
van oorsprong journalist, nu secretaresse en multi-gepassioneerd ondernemer. De reden dat ik deze cursus wilde maken, is omdat ik zelf jarenlang heb geworsteld met teveel ballen in de lucht moeten en willen houden. In 2011 werd ik een alleenstaand moeder met mijn dochter van toen 1,5.

Tropenjaren volgden! De combinatie van werken, opvoeden, huishouden en een poging tot een sociaal leven was pittig. Ik ben ook iemand die heel veel dingen leuk vind en uitdagingen nodig heeft. Ik heb allerlei hobby’s en passies en ik ben altijd wel bezig met een project of een cursus of iets anders waar ik echt mijn tanden in kan zetten. Maar dat is tegelijkertijd ook mijn valkuil geweest.

 

Want als introvert en hoogsensititief persoon ben ik supersnel overprikkeld. Ik ben zo iemand die na een drukke verjaardag dus niet kan slapen. En die altijd als eerste naar huis gaat. Ik kan intens genieten van alleen zijn. Tijd voor mezelf is voor mij dus ontzettend belangrijk. Niet alleen om me te ontspannen, maar ook om me te ontwikkelen.

 

Door vallen en opstaan heb ik door de jaren heen een manier gevonden om zo goed mogelijk in mijn vel te zitten. Ik heb me intensief verdiept in verschillende manieren en methodes om meer tijd en rust in mijn leven te hebben. Ik kan nu veel beter bepalen wat mijn tijd en aandacht verdient en wat niet. Ik kan herkennen wanneer ik over mijn grenzen dreig te gaan en hier sneller op bijsturen. Ik voel me minder schuldig als ik tijd voor mezelf claim, omdat ik weet dat ik dan ook meer te geven heb aan anderen.

 

Waarom zou je deze cursus volgen?
 

Tijdstress is voor velen in de huidige maatschappij een dagelijkse bron van irritatie en uitputting. We worden geprogrammeerd om 'druk druk druk' te zijn en 'meer meer meer' te willen en te doen. Het percentage stressgerelateerde klachten en burnouts was nog nooit zo hoog. 
 

Als jij ook tijdstress ervaart, dan is deze cursus voor jou! Ik neem je in zeven fijne, toegankelijke lessen mee langs de inzichten die ik de afgelopen jaren heb leren kennen. Iedere les kost je 15 tot maximaal 30 minuten per dag, inclusief het uitwerken van de vragen. Je hoeft de lessen natuurlijk niet binnen een week te volgen, maar het kan wel. Jij bepaalt je eigen tempo!

 

MODULE 1: BEWUST WORDEN

 

In de eerste module richten we ons in drie lessen op inzicht en bewustwording. Na deze module weet je waar je tijd weglekt en wat je grootste energievreters zijn. Maar belangrijker nog: waar jij naar verlangt. Waar ga jij van AAN? Stel je voor: wat zou je doen met meer tijd?

 

Wanneer je je verlangen helder hebt, is het veel makkelijker om dat voor jezelf te realiseren.

 

MODULE 2: KEUZES MAKEN

 

In de tweede module gaan we dieper in op het maken van juiste keuzes. Wat doe je met de tijd die jou gegeven is? Jarenlang is ons geleerd hoe we steeds meer kunnen doen in minder tijd. Maar dat concept is inmiddels achterhaald. Het gaat niet om méér doen. Het gaat vooral om de JUISTE dingen doen. Dat betekent: kiezen wat je wel en niet (nu) doet, afgestemd op je doel en energieniveau van dat moment.

 

Na deze module weet je hoe je betere keuzes maakt die jou en jouw doelen dienen.

 PRAKTISCHE BONUSLES! -> Grip op je dagen met een weekplanning
 

Ik werk al jaren met een weekplanning. And I LOVE it! Het geeft me veel rust, overzicht en focus. Iedere week neem ik een kwartiertje om deze planning te maken en ik zou echt niet meer zonder kunnen.

In deze bonusles geef ik je praktische uitleg over het gebruik van een weekplanning, wat het verschil is met een agenda én hoe je deze twee naast elkaar gebruikt om meer rust en overzicht te ervaren. Ik help je met het inrichten van een simpel én realistisch systeem, waardoor je meer grip op je dagen krijgt.

 

Rust komt niet vanzelf
 

Helaas, was het maar zo. Hoop jij dat het vanzelf wel wat rustiger wordt? Als de kinderen naar school gaan, of als die deadline op je werk gehaald is? Als je die drukke maand - met al die verjaardagen - achter de rug hebt? Denk dan eens terug aan de laatste keer dat je het rustig had. Kun je je dat nog herinneren? De werkelijkheid is dat die rustige periode niet komt. Niet vanzelf, tenminste. JIJ bent de enige die meer rust en tijd voor zichzelf kan claimen, JIJ bent degene die aan het roer van je leven staat.
 

Veel mensen vinden dat 'tijd voor jezelf' een luxe is. Ze accepteren dat ze nu eenmaal een druk leven hebben, schakelen de hele dag verwoed tussen allerlei taken en nemen genoegen met avonden ongeïnspireerd Netflixen tot ze op de bank in slaap vallen. Maar wees niet zoals die mensen, kies voor bewuste activiteiten die je échte ontspanning, energie en plezier geven. 

 

Misschien weet je nog niet wat je zou willen doen met meer tijd. Heb je vooral behoefte aan rust? Lezen? Lekker in bad? Vaker wandelen? Vroeger naar bed of langer uitslapen? Of gewoon eens wat voor je uit mijmeren? Of verlang je juist naar inspiratie en persoonlijke ontwikkeling? Wil je die oude hobby weer oppakken of creatief bezig zijn? Vrijwilligerswerk gaan doen? Een moestuin aanleggen? Of een hele nieuwe opleiding beginnen? Alles kan en alles mag. Weet dat het ook voor jou binnen handbereik is. In deze cursus ga je ontdekken waar je je tijd aan wil besteden. Want pas als je dat weet, kun je gericht keuzes gaan maken.


Ik kijk er naar uit om je in mijn cursus te verwelkomen!

Twijfel je nog? Dat is echt niet nodig, want ik geef je een 7 dagen-niet-goed-geld-terug-garantie! Bevalt de e-course je niet? Stuur me dan een mailtje en je krijgt direct je geld terug, zonder vragen of gedoe. 

LET OP: op het e-learning platform dat ik voor mijn cursus gebruik, kun je via je laptop/pc alleen via PayPal en creditcard betalen. Liever via iDeal? Dat kan ook! Plaats de bestelling dan via je telefoon. Of mail me even, dan stuur ik je binnen 24 uur een betaallink en ontvang je na de betaling de lessen in je inbox.

En heb je nog andere vragen over deze e-course? Mail ze me dan ook gerust! 
kristel@kristelderks.nl